Spørsmål?

Ring oss gjerne på tlf.: 23 40 88 00 evt. post@stefanus.no

Gi gjerne med bankkort: 
Merk med: reddet

For skattefradrag: Gi oss tilgang til din informasjon/adresse i VIPPS-appen. Ved å gi en gave godtar du vår personvernerklæring.

Ved å gi en gave godtar du vår personvernerklæring.

Evt. K.nr: 3000 14 57922

       Rashid var fullstendig knust da jeg møtte ham. Kona var tatt fra ham og nå var han i ferd med å miste barna. Han hadde ikke noe sted å gå og hjemmet hans var ikke trygt lenger. Vi har ordnet en bolig med skjult adresse til han og barna og penger til mat og hushold. Rashid regner kona som tapt og våger ikke å gå rettens vei. Det er tragisk, men han er livredd for sitt og barnas liv, forteller Stefanusalliansens partner Sajid Christopher Paul i HFO, Human Friends Organization i Pakistan.

                          og familien er fattige, men har det bedre enn mange andre kristne i Pakistan. De har en enkel bolig i et sunnimuslimsk nabolag. Rashid trives som trailersjåfør. En ulempe er at han ofte må være borte i flere dager om gangen. Kona hans har blitt kjent med flere i  nabolaget. De var hyggelig i begynnelsen, men den siste tiden har de blitt truende og nærgående – de kommer oftere de dagene han er borte. 

En dag Rashid kommer tilbake fra arbeid er kona hans sporløst borte. Kun barna er hjemme. Det var ikke likt henne å forsvinne på denne måten. Han venter et par timer, men blir mer urolig så han begynner å lete og spørre rundt i nabolaget. Tre menn hadde kommet i en bil og hentet henne, blir det fortalt ham. Rashid ringer rundt og snakker med folk og finner etter hvert ut hvem som har kjørt vekk med henne. Bekymringen brer seg. Han oppsøker huset han er blitt tipset om for å finne ut hva i all verden som har skjedd. Han ringer på døra og en fremmed mann kommer ut. Rashid sier navnet på kona si og spør om hun befinner seg i huset. Mannen i døra opplyser Rashid om at denne kvinnen nå er gift med mannen i huset. Sjokket er stort for Rashid. Han blir sint og krever å få se kona si, men det er flere menn der og flere kommer til, så Rashid må trekke seg tilbake. Det skulle vise seg at en imam i rekordfart hadde viet kona og den fremmede mannen og utstedt vigselspapirer. At hun allerede var gift som kristen ble ikke regnet som et hinder. 

Dagen etter tenker Rashid at han må ringe politiet, men ikke før han får tenkt tanken tar politiet kontakt. Konas nye «ektemann» har allerede anmeldt ham for trakassering og han blir advart sterkt mot å oppsøke kona og huset der hun blir holdt. Politiet opplyser også at han må overlevere barna sine til konas nye «ektemann». Da blir Rashid virkelig redd. Han vet at han er sjanseløs mot overmakten. Umiddelbart tar han med seg de tre barna og forlater hjemmet. Noen venner i menigheten åpner hjemmet sitt og han reiser dit med ungene. Rashids situasjon blir kjent i menigheten og noen tipser han om Sajid Christopher Paul og organisasjonen Human Friends Organization (HFO). De kjemper for trosfrihet i Pakistan og for kristne og andre minoriteters rettigheter. Kanskje de kan hjelpe? 

«Rashid var fullstendig knust da jeg møtte ham,» forteller Stefanusalliansens partner Sajid. «Kona var tatt fra ham og nå var han i ferd med å miste barna. Han hadde ikke noe sted å gå og hjemmet hans var ikke trygt lenger,» forteller Sajid. «Vi har ordnet en bolig med skjult adresse til han og barna og penger til mat og hushold. Rashid regner kona som tapt og våger ikke å gå rettens vei. Det er tragisk, men han er livredd for sitt og barnas liv,» legger Sajid til.

I tillegg til å yte krisehjelp for individer som Rashid, kjemper Sajid og HFO hver dag for at alle pakistanere skal få rettferdighet og like muligheter i Pakistan – uansett tro!

Gjennom nettverket Parlamentarikere for trosfrihet jobber de for at lovene skal gi bedre beskyttelse for minoriteter. HFO har også initiert et nettverk for samarbeid mellom minoritetsreligioner i Pakistan. Sammen søker de å endre lovverk og holdninger i samfunnet. Rashid er offer for en grotesk krenkelse av trosfriheten. Sajid Christopher forteller at det er en stilltiende aksept av tvangskonvertering ved tvangsekteskap blant den sunnimuslimske befolkningen. Imamen og kidnappernes handlinger blir anerkjent som gode, fordi de «reddet» en kristen kvinne fra vantro.

Les hele Rashids historie under ⤵️

Tim A. Peters (til høyre) og hans kone (til venstre) sammen med to nordkoreanske flyktninger som ble reddet. (Foto: Helping Hands Korea)

I rettsvesenet, politiet, skolen og i de aller fleste offentlige instanser er posisjonene besatt av den sunnimuslimske majoritetsbefolkningen. Pakistan har lover som kan beskytte, men korrupsjon og kameraderi gjør at minoriteter som Rashid i praksis blir rettighetsløse. Kristne, hinduer og hazaramuslimer har i generasjoner blitt utsatt for grov diskriminering: De blir ekskludert fra gode jobber og offentlige stillinger. Barna deres får urettmessig dårlige karakterer og ekskluderes fra høyere utdanning. Absurde og groteske krenkelser av trosfriheten blir begått ustraffet: Opp mot 700 minoritetsjenter og kvinner blir tvangskonvertert ved tvangsekteskap hvert år i Pakistan – på grunn av sin tro. Pakistans beryktede blasfemilov blir brukt til å sende kristne og andre minoriteter i fengsel. Ofte kun med rykter og sladder som bevisgrunnlag. 

Slik blir mennesker som Rashid diskriminert på alle samfunnsplan.

En gave fra deg redder nordkoreanske avhoppere: Kvinner, besteforeldre med barnebarn – mange er ofre for menneskehandel. Under covid-19 prioriteres spesielt handikappede!

Ved å gi en gave godtar du vår personvernerklæring.

Å ha en kristen tro er svært krevende i Pakistan. Rashid bærer et kors. Men slik som Simon fra Kyréne bar Jesu kors, kan du støtte mennesker som bærer et kors for Jesu skyld i dag.  

Vil du gi 250,- som en påskehandling, til 
mennesker som blir forfulgt og trakassert for 
sin tro slik som Rashid og familien hans?

kr 550,-

Bidra til kampen for trosfrihet for mennesker som Rashid!

GAVEEKSEMPEL

GAVEEKSEMPEL

kr 250,-

Dekk én uke på hemmelig bosted for en forfulgt familie.

RASHID

Å ha en kristen tro er svært krevende i Pakistan. Rashid bærer et kors. Og slik 
som Simon fra Kyréne bar 
Jesu kors, kan du støtte
mennesker som bærer et kors for Jesu skyld i dag.  

      Rashid var fullstendig knust da jeg møtte ham. Kona var tatt fra ham og nå var han i ferd med å miste barna. Han hadde ikke noe sted å gå og hjemmet hans var ikke trygt lenger. Vi har ordnet en bolig med skjult adresse til han og barna og penger til mat og hushold. Rashid regner kona som tapt og våger ikke å gå rettens vei. Det er tragisk, men han er livredd for sitt og barnas liv, forteller Stefanusalliansens partner Sajid Christopher Paul i HFO, Human Friends Organization i Pakistan.

Vil du gi 250,- 
som en påskehandling, 
til mennesker som blir forfulgt og trakassert for 
sin tro slik som Rashid 

og familien hans?

RASHID

Her er den originale vigselsattesten 
til Rashid og kona, med den som Imamen utstedte til høyre.

kr 250,-

Dekk én uke på hemmelig bosted for en forfulgt familie.

GAVEEKSEMPEL

kr 550,-

Bidra til kampen for trosfrihet for mennesker som Rashid!

GAVEEKSEMPEL

For skattefradrag: Gi oss tilgang til din informasjon/adresse i VIPPS-appen. Ved å gi en gave godtar du vår personvernerklæring.

HER

Har du ikke VIPPS?

Gi gjerne med bankkort: 
Merk med: kors

Eller benytt kontonummer

3000 14 57922

TUSEN TAKK FOR DIN GAVE!

Eller benytt kontonummer

3000 14 57922

Gi gjerne med bankkort: 

Merk med: kors

Har du ikke VIPPS?

Marianne Haugerud

Stefanusalliansen

Velsignet påske

Marianne Haugerud

Stefanusalliansen

Velsignet påske

TUSEN TAKK 

FOR DIN GAVE!

Vil du gi en gave, som en påskehandling, til mennesker som blir forfulgt og trakassert for sin tro slik som Rashid og familien hans?

Arbeidet er stort i Pakistan fordi urettferdigheten er stor. Din gave vil hjelpe mennesker som Rashid og bidra til å bygge et samfunn der mennesker ikke blir grovt diskriminert for sin tro.